A2A2 - recept Bosvruchten yoghurt ijs | Blu Cow
17499
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17499,page-child,parent-pageid-15745,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Melkpuddinkjes met honing

Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Let op: begin een dag van tevoren. Het geheel moet een nachtje opstijven.

Nodig (6 personen):

6 witte gelatineblaadjes
500 ml A2A2 melk
400 ml slagroom
150 ml vloeibare honing
1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit geschraapt
kant-en-klare gekonfijte kumquats op siroop voor erbij

Gekonfijte kumquats koop je online of bij een delicatessenzaak. Of je kunt ze natuurlijk ook zelf konfijten.

Bereiding:

Laat de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water weken tot ze zacht zijn.
Meng intussen in een steelpan met dikke bodem de melk, room, honing en het vanillestokje met het merg.
Verwarm op matig tot laag vuur bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het melkmengsel tot ze zijn opgelost.
Verdeel het mengsel over zes ingevette puddingvormpjes van 180 ml. Laat wat afkoelen, dek ze af en laat ze een nacht opstijven in de koelkast.

Laat de puddinkjes de volgende dag voorzichtig uit de vormpjes glijden. Serveer met de gekonfijte kumquats en sprenkel er wat siroop over.

Eet ze!

bron: Deliciousmagazine.nl