Publicaties

Publicaties

Er zijn meer dan 100 gerecenseerde evidence-based wetenschappelijke onderzoeken die de A2 eigenschappen ondersteunen. De twee meest recente menselijke studies zijn gepubliceerd in Nutritional Journal, Jianqin et al. (2016) en The European Journal of Clinical Nutrition, Ho S. et al. (juni 2014). Deze studies tonen het verschil aan tussen het effect van melk die bestaat uit A1 en A2 bèta caseïne en melk die bestaat uit alleen A2 bèta caseïne, en ondersteunt daarmee ook diverse dierstudies die recent zijn gepubliceerd.

Wij ondersteunen wetenschappelijk onderzoek naar het verschil tussen A1 en A2 proteïnen in zuivelproducten en babypoeder en de potentiële impact die het heeft op de verdraagzaamheid en de gezondheid.

Overzicht

European Journal of Clinical Nutrition

The A2 milk case: a critical review
Nature Publishing Group | 2005

Fronties in Nutrition

Benefits of A2 Milk for Sports Nutrition, Health and Performance

Merve Kaplan, Barıs¸ Baydemir, Bilgetekin Burak Günar, Ays¸enur Arslan, Hatice Duman and Sercan Karav | 2022

Journal of Food Engineering and Technology

A1- and A2-Milk and Their Effect on Human Health

Shehadeh Kaskous | 2020

Foods 2022, MDPI

A2 Milk: New Perspectives for Food Technology and Human Health

Salvador Fernández-Rico, Alicia del Carmen Mondragón, Aroa López-Santamarina,

Alejandra Cardelle-Cobas, Patricia Regal, Alexandre Lamas, Israel Samuel Ibarra, Alberto Cepeda and José Manuel Miranda 1, | 2022

Nutrients 2015

Milk Intolerance, Beta-Casein and Lactose

Sebely Pal, Keith Woodford, Sonja Kukuljan and Suleen Ho | 2015

InfoNu.nl – Mens & Gezondheid
Gezonde melk, A2 melk
Maart 2015 | Juni 2016

Overige artikelen:
  • Kurek M et al A naturally occurring opioid peptide from cow’s milk, beta-casomorphine-7, is a direct histamine releaser in man. Int Arch Allergy Immunool. 1992; 97(2): 15-20
  • Ho S, et al, 2014 Comparative effects of A1 versus A2 beta-casein on gastrointestinal measures: a double blind randomised cross-over pilot study. Eur J Clin Nutr. 68(9), 994-1000
  • Barnett M.P. et al, 2014 Dietary A1 beta-casein affects gastrointestinal transit time, deeptidyl peptidase-4 activity, and inflammatory status relative to A2 beta-casein in Wistar rats. Int J Food Sci Nutr. 65(6), 720-7
  • Ul Haq M.R. et al, 2014 Comparative evaluation of B-cow casein variants (A1/A2) consumption on TH2-mediated inflammatory response in mouse gut. Eur J Nutr. 53(4), 1039-1049