FAQ

Hieronder vind je een overzicht de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

A2 melk is een heerlijke, voedzame en volledig natuurlijke koemelk die consumenten de keuze geeft melk te gebruiken die specifieke A2 eiwitten bevat. A2A2 verschilt alleen op 1 punt van de reguliere koemelk zoals je die kent:

Alle koemelk bevat proteïnen (eiwitten). Wij selecteren een specifiek type koe die puur en alleen A2 proteïnen produceert en geen A1. Oerkoeien (net zoals schapen, geiten en buffels) geven melk met een specifieke eiwitsamenstelling waarbij het met name A2 caseïne eiwit bevat. Uit onderzoek blijkt dat A2 proteïnen anders door het lichaam worden verteerd dan A1. A1 eiwitten worden bijvoorbeeld afgebroken tot BCM-7. BCM-7 (BetaCasoMorfine-7) is een deeltje van het A1 eiwit dat wordt afgebroken en wat een opioïde structuur heeft. A2 eiwitten worden over het algemeen goed verdragen. Dat maakt A2A2 melk voor veel mensen een bewust alternatief voor reguliere melk. Zo kan 1 klein verschilletje een groot verschil maken.

Ja, A2 melk is natuurlijk koemelk. De melk komt rechtstreeks uit de koe en wordt niet anders verwerkt dan (biologische) melk. Het ziet eruit als melk, het smaakt naar melk en is volledig natuurlijk en voedzaam. Wij noemen onze A2 melk ‘melk zoals melk bedoeld is’; verse melk met A2 eiwit zoals van de oerkoe. Wij selecteren alleen de koeien die 100% A2 melk geven.

A2 melk is een natuurlijke koemelk en geen product wat ontstaan is uit technologische of genetische processen. Onze melk is puur, 100% natuurlijk en bevat geen toevoegingen.

A2A2 betekent dat een koe uitsluitend A2 bèta caseïne produceert, en bijvoorbeeld geen A1. De koe is door de uitslag van een specifieke DNA-test geclassificeerd als een A2A2 koe. In reguliere melk zit melk van A1A1 koeien, van A1A2 koeien en ook van A2A2 koeien. Met A2A2 melk weet je zeker dat je uitsluitend melk hebt van op A2A2 geteste koeien. Dit kunnen wij dan ook alleen voor producten van A2A2 garanderen. Wij bieden dus 100% A2 melk, ook wel A2A2 genaamd. Dit geeft aan dat er puur en alleen A2A2 eiwitten in onze melk aanwezig zijn zoals bij de oerkoe, en geen A1.

Nee. Ook geitenmelk, schapenmelk en buffelmelk kennen de goede eigenschappen van A2. Echter, de smaakbeleving van onder andere geitenmelk is anders.

Voor iedereen, behalve voor mensen met een bewezen koemelkeiwitallergie of lactose-intolerantie.

Er zijn meer dan 100 gerecenseerde evidence-based wetenschappelijke onderzoeken die de A2 eigenschappen ondersteunen. De twee meest recente menselijke studies zijn gepubliceerd in Nutritional Journal, Jianqin et al. (2016) en The European Journal of Clinical Nutrition, Ho S. et al. (juni 2014). Deze studies tonen het verschil aan tussen het effect van melk die bestaat uit A1 en A2 bèta caseïne en melk die bestaat uit alleen A2 bèta caseïne, en ondersteunt daarmee ook diverse dierstudies die recent zijn gepubliceerd.

Wij ondersteunen wetenschappelijk onderzoek naar het verschil tussen A2 en A1 proteïnen in zuivelproducten en babypoeder en de potentiële impact die het heeft op de verdraagzaamheid en gezondheid.

In Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten is A2 melk al jaren verkrijgbaar, en ook in het Verenigd Koninkrijk hebben veel mensen hebben er dagelijks baat bij. Nu is het ook in Nederland op brede schaal verkrijgbaar en kan iedereen ook hier genieten van 100% A2 melk.

A2A2 melk is iets duurder dan reguliere melk omdat het kostbaarder is om te produceren. De koeien moeten worden getest, de melk wordt compleet gescheiden opgehaald en verwerkt en ook weer getest. Met A2A2 melk weet je zeker dat je uitsluitend melk hebt van 100% op A2A2 geteste koeien. Dit kunnen wij dan ook alleen voor producten van A2A2 garanderen.

Kijk nog even bij onze publicaties pagina voor meer achtergrondinformatie. Mocht je andere vragen hebben, neem dan even contact met ons op via info@a2a2.nl of benader ons op een van onze social mediakanalen.