Earl grey thee melk taart

Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Nodig:

Basis
200g biscuits
125 gr. gezouten boter, gesmolten

Vulling
1 liter A2A2 melk
4 theelepels goede kwaliteit losse blaadjes Earl Grey thee
125 gr. boter
1 kopje suiker
4 eetlepels bloem (volle lepel met een bergje)
snufje zout
4 eieren
2 vanillestokjes
1 theelepel vanille extract

Bereiding:

Kruimel de biscuitjes in een keukenmachine heel fijn en voeg de gesmolten boter toe. Mengen tot dat je een pasta-achtige masse krijgt. Doe het mengsel in een taartvorm en maak het glad. Als je een springvorm gebruikt doe er dan eerst bakpapier in. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Verwarm ondertussen ook de oven voor op 220 graden C.

Schenk 750 ml melk in een hoge pan en verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Voeg de thee toe, zet het vuur uit en laat het 4 tot 5 minuten staan. .
Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze, samen met de stokjes en de boter bij de melk en breng aan de kook. Blijven roeren!
Klop het eiwit stijf met een mixer. Haal het eiwit uit de kom en zet het even opzij. Doe de rest van de melk (250 ml) in de kom samen met de eidooiers, het vanille extract, zout, suiker en bloem en roer het even totdat het gemengd is.
Als de melk kookt, giet je het door een zeef in het ei-bloem mengsel en roer je het goed door. Giet dit alles terug in de pan en zet het op een laag/medium vuur en roer het door met een klopper tot het dikker wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je mengsel moet zo dik zijn als custard en je moet voelen dat het lastiger wordt om te roeren. Meng dan het eiwit erdoorheen. Eventueel kun je nog wat kaneel eroverheen strooien.

En dan, als je een springvorm gebruikt, afbakken in ca. 40 minuten. Je kunt hem afdekken met aluminiumfolie om te zorgen dat de taart niet te hard wordt.

Af laten koelen en genieten maar!

bron: Sam Linsell