500 ml A2A2-Melk kaneelpoeder 3 eieren 80 g suiker 50 g maïzena zonnebloemolie 40 g paneermeel 1 el boter poedersuiker ovenschaal rasp keukenpapier
Zo maak je het:
Breng de melk samen met het kaneelpoeder aan de kook. Splits de eieren in twee kommen. Klop het eigeel wit met de suiker en meng er als laatste maïzena doorheen. Roer de melk door de eidooiers, schenk terug in de pan en breng rustig aan de kook.Blijf met een spatel goed over de bodem roeren zodat de melk niet aanbrandt. Gaar op laag vuur tot puddingdikte. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Schenk hier het puddingmengsel in en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd blokjes van 2 bij 5 centimeter van de opgesteven pudding. Klop de eiwitten los en schuimig en wentel de blokjes pudding er voorzichtig doorheen. Wentel ze daarna voorzichtig door het paneermeel. Verhit de boter en een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de leche frita om en om in circa 3 minuten bruin. Laat de leche frita uitlekken op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker en kaneel. Eet smakelijk!